WORKSHOP, STUDIEDAG OF TWEEDAAGSE CURSUS
Indien gewenst, kan een workshop of studiedag gegeven worden, waarbij de inhoud zo veel mogelijk afgestemd wordt op de wensen van de deelnemers.
Een workshop duurt drie uur, inclusief pauze. Een studiedag duurt zes uur, inclusief korte koffie-, lunch- en theepauze. De workshop is gericht op het introduceren van de Vertelketting en geven van informatie over de Vertelkettingaanpak. Tijdens een studiedag wordt uitgebreider informatie gegeven en oefeningen gedaan om te ervaren hoe je de ketting kan inzetten.
Het doel van een tweedaagse cursus is om de deelnemers vaardig te maken in het afnemen van een verhaalsample, het zelfstandig analyseren daarvan, het kiezen van behandeldoelen, opstellen van een behandplan en uitzoeken van geschikte materialen. Tussen de eerste en tweede dag zitten een aantal weken waarin de cursist een verhaalsample maakt en zelfstandig uitwerkt. In die tussenperiode kan ook geëxperimenteerd worden met de Vertelketting.
Neem bij belangstelling voor een workshop, studiedag of cursus contact op via info@vertelketting.nl
Een workshop, studiedag of tweedaagse cursus wordt bij voorkeur op locatie van de cursusvragers gegeven, zodat er geen bijkomende kosten zijn voor de huur van een ruimte.
OVER MIJ
Ik ben Joost Colenbrander. Vanaf 1978 tot 2022 heb ik als logopedist in het cluster 2-onderwijs in Amsterdam gewerkt. De eerste twaalf jaar met slechthorende kinderen en daarna twintig jaar met kinderen met een specifieke taalontwikkelingsstoornis (TOS), waarbij ik de kinderen behandelde binnen de speciale schoolsetting. De laatste elf jaar heb ik bij de ambulante dienst gewerkt, die zich zowel op ondersteuning van slechthorende kinderen als kinderen met een TOS richtte in het regulier onderwijs.
Ik heb het voorrecht gehad tijdens deze ruim 40 jaar mee te kunnen groeien met de enorme toename in kennis, behandelwijzen en ondersteuningsmiddelen voor kinderen met een communicatieve handicap. Maar in dat groeiende aanbod ontbrak een laagdrempelig middel om de verhaalgrammatica te ondersteunen en een aanpak waarmee langdurig en gestructureerd aan verhaalbegrip en -opbouw gewerkt kon worden. Ieder kind heeft de behoefte om zijn / haar verhaal te delen, ook kinderen die moeite hebben dat op een georganiseerde en begrijpelijke manier te doen. Daarom heb ik de Vertelketting, aanvullende materialen en de Vertelketting-aanpak ontwikkeld. Het geheel vormt een uitgebreide ‘gereedschapskist’ met handleiding, waarmee je op maat aan de vertelvaardigheid van elk kind kunt werken.